Cashewmeetly på Asiatiskt vis

08 Jan 2024

2 portioner. Receptet är skapat av @Elkotts

Ingredienser:
  • 150g cashewkött
  • 1 msk olja, att steka i
  • 3 msk tamarisoja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk lönnsirap
  • 2 cm färsk ingefära, riven
  • En nypa salt
  • Några drag med pepparkvarnen
  • Ett stort knippe färska örter, exempelvis koriander, persilja, oregano
  • Två nypor chiliflingor
  • En näve svarta sesamfrön
  • 1 lime, zest
Efter behag:
  • Pak choi
  • Gurka
  • Morot
  • Rödkål
  • Kokt svart ris till servering

Gör såhär:

  1. Koka cashewköttet i saltat vatten i cirka 45 minuter för att få dem möra och öka i storlek.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs på bitarna.
  3. Rör ihop tamarisoja, sesamolja, lönnsirap, ingefära. salt och peppar i en liten skål. Häll över bitarna och stek på några minuter till.
  4. Klipp över färska örter, strössla på chiliflingor och sesamfrön och riv på limezest.
  5. Strimla gurka, morot och rödkål. Häll över kokande vatten och låt stå några minuter. Servera till
    cashewköttet och kokt svart ris.