Tacos al pastor, 4 portioner

12 Oct 2021

Tacos
  • 150 g torkad Cashewmeetly
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk chipotlepasta
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 msk oregano
  • 1 dl ananasjuice (från en burk med inlagd ananas)
  • 2 ringar inlagd ananas
  • 1 ó msk japansk sojasås
  • 2 msk rapsolja
Ananassalsa
  • 2 röda tomater
  • 4 skivor inlagd ananas
  • 1/2 kruka koriander
  • juice från 1 lime
  • 1 salladslök
  • 1/2 röd chili
  • Salt
Till servering
  • Srirachasås
  • Färsk koriander
  • 12 små tortillabröd

Gör så här

Tacos Al Pastor

1. Börja med att förkoka ditt cashewkött i rikligt med saltat vatten i ca 45 minuter så det blir mört och ökar i storlek. Häll därefter av vattnet.

2. Skala och riv vitlöken. Hacka cashewnötsköttet i mindre bitar, ca 1×1 cm stora. Hacka även 2 ringar ananas. Blanda cashewköttet, vitlök, ananas, chipotlepasta, rapsolja, sojasås, ananasjuice och kryddor och blanda väl. Låt dra i 10-30 minuter eller så länge du hinner. Bägge dessa steg kan förberedas dagen innan!

3. Vänd ner cashewmeetly och marinad i en stekpanna och stek på medelhög värme tills all marinad stekt in i cashewköttet och det har fått fin färg. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

Ananassalsa

1. Skölj och tärna tomaten. Skiva salladslöken fint. Skär 4 ananasringar i småbitar. Skölj och finhacka chilin och koriandern. Blanda ihop allt och smaka av med limejuice och salt. Låt dra 10 minuter innan servering

Servering

1. Stek tortillabröden snabbt så de mjuknar och doftar gott.

2. Fyll varje bröd med ett par matskedar stekt cashewkött och toppa med ananassalsa och srirachasås. Servera 3 små tortillas per portion!