Pulled Cashewmeetly
30 Nov 2023
Receptet är för 2 personer.
Tar ca 1 -1,5 h beroende på hur länge du låter cashewköttet koka.
Ingredienser:
- 60 gram cashewkött
- 1 medium stor rödlök
- 4 vitlöksklyftor
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk malen rökt paprika
- 1 tsk malen spiskummin / kummin
- 1 krm mald nejlika
- 1/2 tsk vitpeppar
- En nypa kanel
- 1 tsk sambal oelek
- 2 tsk tomat pure
- 4 tsk soja (vi använder glutenfri tamari soja)
- 3 tsk honung eller lönnsirap
- 1 tsk äppelcidervinäger
- Olivolja
- Vatten
- Salt
Gör såhär:
- Börja med att skölja cashewköttet i kallt vatten och sen koka upp cashewköttet med ½ tsk salt i en kastrull med vatten. Låt det koka på låg temperatur i ca 30-60 minuter. Ju längre du kokar, ju mörare cashewkött. Förbered resten sålänge.
- Tärna rödlöken.
- Häll olja i en stekpanna och lägg i rödlöken och stek på medeltemperatur tills den mjuknat.
- Finhacka vitlöken och tillsätt den i stekpannan.
- Tillsätt kryddorna. Rökt paprika, spiskummin, koriander, kanel, nejlika och vitpeppar.
- Rör runt i 1 minut.
- Tillsätt tomatpuré, sambal oelek, soja, äppelcidervinäger och honung eller lönnsirap. Salta efter behov.
- Skölj av cashew köttet och strimla det.
- Tillsätt det i stekpannan, rör om med resten av ingredienserna och stek det ca 10 min. Tillsätt vatten om det behövs. Låt det sedan svalna.
Passar bra till:
Wraps, tacos, sallad, hamburgare, smörgås, ris eller vad du känner för.
Gott att göra en dag innan servering så att smakerna drar ihop sig.