Pulled Cashewmeetly

30 Nov 2023

Receptet är för 2 personer.
Tar ca 1 -1,5 h beroende på hur länge du låter cashewköttet koka.


Ingredienser:
  • 60 gram cashewkött
  • 1 medium stor rödlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen rökt paprika
  • 1 tsk malen spiskummin / kummin
  • 1 krm mald nejlika
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • En nypa kanel
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk tomat pure
  • 4 tsk soja (vi använder glutenfri tamari soja)
  • 3 tsk honung eller lönnsirap
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • Olivolja
  • Vatten
  • Salt

 

Gör såhär:

  1. Börja med att skölja cashewköttet i kallt vatten och sen koka upp cashewköttet med ½ tsk salt i en kastrull med vatten. Låt det koka på låg temperatur i ca 30-60 minuter. Ju längre du kokar, ju mörare cashewkött. Förbered resten sålänge.
  2. Tärna rödlöken. 
  3. Häll olja i en stekpanna och lägg i rödlöken och stek på medeltemperatur tills den mjuknat.
  4. Finhacka vitlöken och tillsätt den i stekpannan. 
  5. Tillsätt kryddorna. Rökt paprika, spiskummin, koriander, kanel, nejlika och vitpeppar.
  6. Rör runt i 1 minut.
  7. Tillsätt tomatpuré, sambal oelek, soja, äppelcidervinäger och honung eller lönnsirap. Salta efter behov.
  8. Skölj av cashew köttet och strimla det. 
  9. Tillsätt det i stekpannan, rör om med resten av ingredienserna och stek det ca 10 min. Tillsätt vatten om det behövs. Låt det sedan svalna.

Passar bra till:
Wraps, tacos, sallad, hamburgare, smörgås, ris eller vad du känner för. 

Gott att göra en dag innan servering så att smakerna drar ihop sig.