Västkustsill Cashewmeetly style
12 Dec 2023
För att göra en väskustsill gör man först en klassisk inlagd sill.
Ingredienser:
Klassisk inlagd sill:
50 gram cashewkött
salt
1 rödlök
½ dl färsk dill
Lag:
2 ½ dl vatten
1 dl ättiksprit (12 %)
1 ½ dl strösocker
5 grovt krossade kryddpepparkorn
2 lagerblad
5 kryddnejlikor
Västkustsill:
1 sats inlagd cashewkött
2 dl majonnäs eller créme fraiche av eget val
3 msk tångkaviar, blandade färger
1–2 msk färskpressad citronsaft
1 tsk dijonsenap
½ dl hackad färsk dill
1 liten finhackad rödlök
salt och svartpeppar
olivolja
Gör såhär:
Klassisk inlagd sill
- Skölj cashewköttet i kallt vatten. Koka köttet i en kastrull med vatten och salt i 2 h. Häll av vattnet. Skär upp cashewköttet i den “sill” storleken du vill ha. Lägg cashewköttet åt sidan medan du gör lagen.
- Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills sockret har lösts upp. Ta av från värmen och låt svalna. Skala och skiva löken. Skölj dillen och plocka stora kvistar. Blanda cashewkött, lök och dill i en glasburk och häll över lagen. Låt stå i kylskåpet över natten. Klart!
Västkustsill
- Blanda alla ingredienser till såsen. Häll av lagen och blanda ner cashew kött fileerna (klassiska sillen) i västkustssåsen och låt dra i någon timme före servering.
Tips!
Du kan välja ditt favorit recept på sill och bara byta ut sillen mot cashewkött (receptet på klassisk inlagd sill med cashewkött).