Midsommar sill Cashewmeetly style
Vegansk sill gjord på cashewkött istället för sill filler. Med jordgubbar, lime och chili. Perfekt för midsommar eller en silllunch!
En burk.
Ingredienser:
- 1 burk inlagd Cashewköttsill (förberedd dagen innan)
- ½ rödlök
- 2 msk gräslök
- 1,5 dl havre fraiche
- 125 gram färska jordgubbar
- ½ färsk chili
- En nypa kardemumma
- Salt och nymald svartpeppar
Gör såhär:
1. Dela limen och skär ut limeköttet. Hacka limeköttet, chilin, rödlöken och gräslöken. Tärna jordgubbarna smått. Lägg i en skål.
2. Slå lagen av cashewköttsillen och lägg ner i skålen. Vänd ner havrefraiche och smaka av med salt, kardemumma och nystött svartpeppar.
Förvara i en glasburk i kylen.
1 burk inlagd Cashewkött sill.
Ingredienser:
- 50 gram cashewkött
- Salt
- 1 rödlök
- ½ dl färsk dill
- 2 ½ dl vatten1 dl ättikasprit (12%)
- 1 ½ dl strösocker
- 5 grovt krossade kryddpepparkorn
- 2 st lagerblad
- 5 nejlikor
Gör såhär:
1. Skölj cashewköttet i kallt vatten. Koka köttet i en kastrull med vatten och salt i minst 2 h. Häll av vattnet. Skär upp cashewköttet i den “sill” storleken du vill ha.
Lägg cashewköttet åt sidan medan du gör lagen.
2. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills sockret har lösts upp. Ta av från värmen och låt svalna. Skala och skiva löken. Skölj dillen och plocka stora kvistar. Blanda cashewkött, lök och dill i en glasburk och häll över lagen. Låt stå i kylskåpet över natten. Klart!